Altijd hoofdpijn? Controleer ook eens je gehoor!

Altijd hoofdpijn

Heb je vaak last van hoofdpijn? Er zijn verschillende oorzaken die verbonden kunnen worden aan het hebben van hoofdpijn. Eentje waar we minder vaak aan denken is een probleem aan het gehoor. Ook gehoorproblemen kunnen er namelijk voor zorgen dat iemand last heeft van hoofdpijn. In deze tekst gaan we kijken naar verschillende oplossingen wanneer je last hebt van het gehoor.

Gehoorproblemen

Er zijn verschillende problemen aan het gehoor die we kunnen scharen onder de categorie gehoorproblemen. Vaak zorgen deze gehoorproblemen er voor dat we geremd worden in ons dagelijks leven. Dit komt bijvoorbeeld omdat we minder horen. Ook het altijd hebben van hoofdpijn kan een teken zijn dat iemand last heeft van gehoorproblemen. Wanneer je verschillende gehoorproblemen zijn, zijn er gelukkig altijd nog dingen die je hieraan kunt doen.

Wat te doen bij gehoorproblemen

De eerste stap die je altijd het beste kan nemen wanneer je last hebt van gehoorproblemen is het opzoeken van een audicien. Een audicien is eigenlijk hetzelfde als een opticien, behalve dat deze zich bezig houdt met het gehoor in plaats van met het zicht. Hij of zij kan dan ook een online gehoortest uitvoeren waardoor direct duidelijk wordt welke problemen er zijn in het gehoor. De test bestaat uit verschillende onderdelen. Er worden bijvoorbeeld vragen gesteld over het gehoor en of u hier hinder aan ondervindt. Ook wordt er door middel van geluiden getest hoe goed het gehoor nog is.

Vervolgstappen

Uiteindelijk zal er blijken of er een gehoorprobleem is of niet. Wanneer dat het geval is zijn er nog steeds een aantal opties die je kan nemen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een gehoorapparaat te nemen. Een gehoorapparaat is een klein apparaatje dat in de omgeving van het oor wordt geplaatst. Deze assisteert het gehoor en zorgt er dus voor dat je weer meer kan horen. Gehoorapparaten zijn vaak duur in de aanschaf maar worden meestal voor een gedeelte vergoed.