Wat zijn de fases van afkicken?

Als je een verslaving hebt en hier vanaf wilt komen, dan kun je naar Afkickkliniek Zuid Afrika gaan. De eerste stap van je behandeling is een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met het behandelingsteam en is er een interventionist aanwezig die een beeld probeert te krijgen van jouw situatie. Tijdens de intake zullen onderwerpen aan bod komen zoals hoe lang je al verslaafd bent en hoe je je voelt. Als een verslaafde nog geen hulp accepteert wordt er begonnen aan een interventietraject. Als dit traject is afgesloten wordt de eerste fase gestart, dit houdt in dat de verslaafde daadwerkelijk begint met het behandelingstraject. Hiervoor is een opname in een kliniek soms essentieel. Bij fase 2 komt de verslaafde uit de kliniek en moet hij proberen het leven weer op te pakken. Hierbij vindt regelmatig een evaluatie plaats en wordt de verslaafde begeleid door een coach. Op deze manier wordt de kans op een terugval verkleind. 

Ook jij kunt afkomen van een verslaving!

Een verslaving hakt er behoorlijk op in. Hierbij maakt het niet uit of je verslaafd bent aan drugs, gamen, gokken of iets anders. Vaak weet je niet waar je moet beginnen. Moet je naar een Afkickkliniek, verslavingskliniek, of ga je het zelf doen? Veel verslaafden denken dat ze niet zonder hun verslaving kunnen en er nooit vanaf kunnen komen. Wanneer je bewust bent van je verslaving krijg je meer motivatie om iets te doen aan je probleem. Maar hoe doe je dit? Het is lastig als je verslaafd bent en niet denkt dat je er vanaf kunt komen. De juiste aanpak van een verslaving is essentieel. In ons land heb je verschillende klinieken, maar welke kun je het beste kiezen?

Krijg je leven weer op orde

Als je op zoek bent naar een verslavingskliniek, kom je GGZ-klinieken tegen, maar ook specialistische klinieken. Welke kun je het beste kiezen? Als je je eenmaal bewust bent van je probleem dan is het enige wat je nodig hebt een plan over hoe je je probleem gaat aanpakken. Sommige verslaafden hebben genoeg eraan wanneer ze leren over hoe ze geen drugs meer gebruiken, maar bij anderen komen er andere problemen naar boven. In een verslavingskliniek is ook hier aandacht voor. Het is namelijk belangrijk dat de verslaafde inziet waarom hij gebruikt en welke andere manieren er zijn om om te gaan met problemen. Op deze manier krijgt hij meer inzicht in zijn verslaving. Naast de verslaafde zelf zijn ook de familie en omgeving belangrijk en worden zijn betrokken bij de behandeling. Voor de verslaafde is er wel het meeste werk aan de winkel, want vaak is hij veel dingen kwijtgeraakt, zoals zijn relatie, huis of baan. Al deze dingen moeten weer op de rit komen.

Zoek hulp voor je verslaving

Als je hebt besloten dat je hulp wilt krijgen voor je verslaving, dan kun je bij veel verslavingsklinieken wel terecht. Kijk eens op hun sites naar het aanbod en hun interventietrajecten waarbij ze jou helpen je leven weer op orde te krijgen. Elke verslaving is onder controle te krijgen! Je wilt er niet altijd mee rondlopen, je kunt veel beter die knoop doorhakken en er iets aan doen. Er zijn veel ex-verslaafden die de strijd met hun verslaving hebben gewonnen en nu een gelukkig leven leiden. Zij hebben een nieuwe relatie, baan en hobby’s. Een verslaving is als dat duiveltje op je schouder die af en toe dingen in je oor blijft fluisteren, maar je kunt leren om er mee te leven. Zonder je verslaving.